"Din porumbul recoltat anul trecut nu am vandut o boaba in Romania si totusi ni s-a impus acest sechestru asupra unei cantitati de 30.000 de tone de porumb. Cred ca asistam la o mutare a alertelor pe zona producatorilor de cereale. Aceasta decizie privind sechestrul a avut loc de pe o zi pe alta", a spus Anghel, in cadrul evenimentului "Agricultura Romaneasca - Mancare Sanatoasa, Profit Sanatos", organizat de Intact Media Grup. 

In replica, Vladimir Manastireanu, presedintele interimar al Aubntoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, a spus ca aceste alerte tin de partea de procedura privind orice suspiciune referitoare la o posibila contaminare cu aflatoxina. 

"Daca avem o notificare privind o astfel de suspiciune si aceasta se refera, ca in acest caz, la Cerealcom, suntem obligati sa luam o serie de masuri. Dar nu avem intentia de a muta alertele de la un domeniu la altul, nejustificat", a spus Manastireanu. 

Mihai Anghel este proprietarul grupului Cerealcom Dolj, cu afaceri de 120-130 milioane de euro anual, şi este unul din­tre cei mai mari pro­du­cători agri­coli ro­mâni.