"Franta a gasit in istoria ei "aliati siguri, prieteni care au sarit in ajutorul nostru", a spus Macron in scursa alocutiune rostita de la tribuna prezidentiala cu prilejul defilarii de 14 iulie.

Statele Unite, a continuat seful statului francez, "fac parte dintre cei care nu ne-au lasat la greu si, de aceea, nimic nu ne va separa vreodata". "Prezenţa, astăzi, alături de mine a preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, şi a soţiei sale constituie este un semn de prietenie care traversează timpul", a declarat Macron.

El le-a mulţumit soţilor Trump pentru prezenţa la ceremonie şi, de asemenea, pentru intervenţia americanilor din timpul Primului Război Mondial de partea Franţei. De Ziua Franţei, în acest an, se marchează şi împlinirea unui secol de la acest eveniment istoric. La final, Trump şi soţia sa Melania şi-au luat un călduros la revedere de la Macron şi soţia acestuia, Brigitte.

Anterior, fanfara militară a întrerupt solemnitatea obişnuită a defilării militare de 14 iulie din Franţa şi a cântat un amestec de fragmente de melodii ale trupei franceze Daft Punk, sub privirea surprinsă a preşedintelui american, invitat de onoare la paradă. Aproximativ 3.765 de militari francezi şi americani au defilat între Arcul de Triumf şi Plance de la Concorde, în centrul Parisului.