"Conform datelor făcute publice până în acest moment, o persoană a fost rănită, respectiv șoferul de rezervă român al autocarulul, iar restul cetățenilor români implicați in incident sunt în afara oricărui pericol. Cetățenii români sunt cazați în prezent la un hotel din localitatea Alvesta — Suedia și vor pleca înspre România în această seară (duminică n.r.) cu un autocar pus la dispoziție de firma de transport românească implicată. Șoferul nu este rănit grav, dar va rămâne în spital", precizează comunicatul MAE.

Potrivit comunicatului, Ambasada României la Stockholm s-a sesizat  cu privire la accidentul de circulație și a întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile suedeze în vederea obținerii unor informații suplimentare referitoare la incident.


Autocarul transporta un grup de cetățeni români care locuiau într-o tabără improvizată din Stockholm ce urma să fie urma să fie evacuată, serviciile sociale din capitala Suediei oferindu-le acestora posibilitatea de a călători spre România gratuit. 

De asemenea, reprezentanții misiunii diplomatice a României păstrează permanent legătura cu autoritățile locale și sunt pregătiți să acorde asistență consulară în limita competențelor, se mai menționează în comunicat.