Producătorul german de maşini de lux a derulat teste la dealerii din Marea Britanie, iar acum introduce propria versiune a Apple "Genius Bar" în Europa, informeaza portalul AdvertisingAge, citat de Wall Street Journal.

Echipaţi cu iPad-uri şi pregătiţi special pentru a asista posibilii clienţi, angajaţi ai "BMW Genius Everywhere" vor furniza informaţii despre vehicule şi pachete de opţiuni, dar nu vor vinde maşini. Specialiştii care vor consilia clienţii vor purta tricouri albe pe care va scrie "BMW Genius" si vor beneficia de salariu, precum si un comision din vânzări.

Programul merge cel mai bine atunci când maşinile sunt comandate în funcţie de preferinţele clientului, a explicat Ian Robertson, membru în board-ul BMW pentru vânzări şi marketing. Iniţial, dealerii europeni au fost îngrijoraţi de ceea ce au considerat a fi un cost suplimentar.

"Când înţeleg programul şi văd ce rezultate sunt posibile, este doar un cost minor. Multe companii spun: «Nu voi avea doar unul, voi avea trei», pentru că înţeleg ce rezultate pot înregistra şi văd cum creşte rata de satisfacţie a clienţilor", a spus el. Un program pilot pentru "BMW Genius Everywhere" va fi lansat şi în SUA în acest an, urmând să fie introdus pentru întreaga reţea de dealeri anul următor, mentioneaza Mediafax in pagina electronica.