În vârstă de 82 de ani, Murdoch, care a depus această cerere la un tribunal din New York, s-a căsătorit în 1999 cu Wendi Deng, 44 de ani, o femeie de afaceri de origine chineză. Ei au împreună două fete, Grace Helen, 11 ani, şi Chloe, 9 ani.

Cotidianul economic, care citează un purtător de cuvânt al grupului, precizează că în cererea de divorţ depusă la New York State Supreme Court se arată că 'relaţia s-a rupt în mod irevocabil'. Cuplul locuia la Manhattan.

Luna trecută, consiliul de administraţie al News Corp a aprobat sciziunea sa în două companii, una pentru presa scrisă şi editare, iar o alta pentru televiziune şi cinema. Sciziunea se va produce la 28 iunie.

Compania de editare şi de presă deţine titluri prestigioase precum Wall Street Journal sau Times din Londra. Grupul a fost implicat într-un scandal privind ascultări ilegale în Marea Britanie. Această companie îşi va păstra numele News Corp. Activele cele mai rentabile din televiziune (Fox, BSkyB) şi studiourile 20th Century Fox îşi vor lua denumirea de 21st Century Fox.