Mama presupusului autor al masacrului de la şcoala primară din Connecticut, Adam Lanza, care a ucis 26 de persoane, din care 20 de copii, era colecţionară de arme. După cum transmite Reuters, femeia, care a căzut victimă propriului fiu, şi-a învăţat copiii de la o vârstă fragedă să tragă cu arma, luându-i cu ea la tir.


Una din cele trei arme descoperite la locul masacrului aparţinea mamei agresorului, educatoare la şcoala primară Sandy Hook din Newtown. Nancy Lanza avea o colecţie de arme de calibru mic şi ea i-a învăţat pe copiii de mici să tragă la tir, relatează şi Sky News, indicând că aceasta dispunea de cel puţin cinci arme de foc dobândite pe cale legală.

În acelaşi timp, masacrul de la şcoala din Connecticut a declanşat un nou val de dezbateri privind dreptul la deţinerea de arme. În apelul său către populaţie, preşedintele Barack Obama a spus că trebuie făcut totul ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Mult mai virulent a fost însă primarul New York-ului, Michael Bloomberg, potrivit canalului media citat. 'Sunt necesare acţiuni imediate. Am auzit şi înainte multă retorică. Ceea ce nu am văzut? Voinţă din partea liderilor de la Casa Albă şi a celor din Congres. Trebuie să punem capăt cât mai repede acestei probleme. O tragedie naţională necesită un răspuns naţional', a spus Bloomberg.

Problema deţinerii de arme, care a reizbucnit în urma acestei noi tragedii, este unul dintre principalele puncte de dispută între republicani şi democraţi. Dacă fiecare american ar deţine o armă, niciun fel de tragedie nu s-ar întâmpla, susţin apărătorii acestui drept. Ce-i drept, în acest caz, copiii, victimele masacrului, nu puteau deţine arme prin definiţie, scrie Agerpres in versiunea sa online.