Referitor la numărul de salariaţi, se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucrătoare. 'Potrivit estimărilor din luna ianuarie 2017, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -22%). Managerii estimează scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -15%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează relativă stabilitate a acestora (sold conjunctural -1%)', menţionează sursa citată.

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de scădere a activităţii economice (sold conjunctural -22%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra scădere (sold conjunctural -17%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o scădere a numărului de salariaţi (sold conjunctural -20%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează o relativă stabilitate a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural 0%), relateaza agerpres.

'Conform estimărilor din luna ianuarie 2017, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural 0%). În sectorul de servicii se estimează o relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +2%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea o tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +2%)', informează INS.