Pana in cel mai mic detaliu, militarii rusi au actionat de parca ar fi izbucnit un conflict cu un adversar destul de puternic, fapt confirmat de numarul mare de tehnica de lupta implicata in aceste manevre.

300 de blindate, peste 30 de sisteme de artilerie, zeci de avioane si elicoptere, aproximativ 60 de nave militare. La reusita acestor exercitii au contribuit unitati speciale ale ministerului de interne, infanteria marina, artileristi, aviatori, experti in comunicare. 30 de nave apartinand Flotei din Marea Neagra au navigat din Sevastopol pana la Novosibirsk cu viteza maxima si, la ora stabilita, au atacat un inamic conventional.

„A fost nevoie de toate astea in primul rand pentru testarea personalului militar. In al doilea rand a fost verificata starea in care se afla, in prezent, flota, pentru ca, pornind de la aceste rezultate, sa fie planificate urmatoarele actiuni de crestere a pregatirii de lupta si deprinderilor militarilor pe nave, submarine, in aviatie, in unitatile de coasta”, a spus comandantul sef al marinei militare a Rusiei, Viktor Chirkov.

Exercitiile au fost ordonate in zorii zilei de joi de presedintele Vladimir Putin, care a urmarit personal aceste exercitii. In acest scop, el s-a deplasat vineri pe poligonul Raevsk, din regiunea Krasnodarsk.