Abdullah Comert a fost grav ranit de gloantele trase de o persoana neidentificata, a precizat NTV, citand un comunicat al guvernului provinciei Hatay, langa frontiera siriana. Fara alte detalii, texul mentinoneaza ca tanarul a decedat la spital.

Este al doilea  deces provocat de amplele demonstratii care au cuprins de cateva zile Turcia, in semn de protest fata de guvernul islamo-conservator Dreptate si Dezvoltare (AKP). Potrivit unui parlamentar al principalei formatiuni de opozitie, Hasan Akgol, Comert era membru al sectiei de tineret a Partidului poporului republican (CHP). Politia a deschis o ancheta legata de acest incident nefericit.

Potrivit postului de televiziune CNN, in ultimele doua zile de manifestatii au avut de suferit cel putin 3.195 de persoane. Tot CNN precizeaza ca 26 de raniti se afla in stare grava la spital.

De sase zile protestele nu inceteaza in Turcia, unde valul de nemultumire a cuprins deja aproape jumatate din provinciile tarii, manifestatii de sustinere fiind inregistrate, de asemenea, in tarile europene unde traiesc importante comunitati turcesti. La Ankara, tinerii iesiti in strada au cerut demisia premierului Recep Tayyip Erdogan. In replica, fortele de politie au folosit gaze lacrimogene.

Comentand situatia din tara, Erdogan, aflat astazi in Algeria, a declarat ca actiunile de protest nu au nimic in comun cu nazuintele poporului, organizatori fiind grupari radicale. Seful guvernului de la Ankara a afirmat, de asemenea, ca in spatele manifestatiile s-ar putea afla forte straine.