Dintre cei 635 de angajatori intervievaţi în cadrul studiului, 21% se aşteaptă să facă angajări, în timp ce marea majoritate a respondenţilor îşi vor păstra efectivele de personal în T2. Excluzând variaţiile sezoniere din datele procesate, rezultă o Previziunea Netă de Angajare de +13%, aceasta prezentând o uşoară creştere de 2 puncte procentuale atât comparativ cu trimestrul trecut, cât şi cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Rezultatele pentru T2 reflectă o continuare a tendinţei relativ stabile a activităţii de angajare, remarcată şi în cursul anului trecut.

“Optimismul angajatorilor români va fi probabil temperat de turbulenţele financiare care continuă să aibă un impact asupra României, cât şi asupra altor pieţe ale lumii. Continuăm să ne confruntăm cu o uşoară incertitudine datorită situaţiei curente de pe piaţa globală şi este prea devreme să ne pronunţăm asupra consecinţelor pe care aceste incertitudini le vor genera după trimestrul al doilea”, a declarat  Valentin Petrof, Director General al ManpowerGroup Romania.

“Bazându-se pe de o parte pe previziunile regionale, care prezintă o uşoară creştere comparativ cu trimestrul anterior, iar pe de altă parte pe anticiparea unui ritm constant de angajari estimat de către companiile din Romania, cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă ar trebui să îşi menţină încrederea în piaţa forţei de muncă.” a mai adăugat dl. Petrof.

În urmă cu un an, Perspectiva Netă de Angajare, ajustată pentru a reflecta variaţiile sezoniere, s-a situat aproximativ la acelaşi nivel (2 puncte procentuale diferenţă în comparaţie cu valorile din acest an). Cererea de personal calificat s-a situat în mod constant la un nivel ridicat atât cu privire la plasarea permanentă de personal, cât şi cu privire la angajările temporare. Cu toate acestea, discrepanţele constatate între nivelurile de calificare ale aplicanţilor şi cererea de pe piaţa forţei de muncă creează adesea blocaje în procesul de angajare.

Petrof a mai adăugat „în ciuda faptului că angajatorii prezintă intenţii de suplimentare a efectivelor de angajaţi, identificarea talentelor care să le poată susţine business-ul se poate dovedi a fi o provocare mai mare decât aceştia se aşteaptă. Criza de talente continuă să rămână o problemă importantă, mai acuta in Romania decat in alte tari.”

“În ciuda provocărilor permanente pe care le-a adus cu sine incertitudinea financiară manifestată la nivel global şi criza din zona euro, aspecte ce au generat reducerea locurilor de muncă în diferite industrii, perspectivele de angajare pentru persoanele cu experienţă, care deţin competenţe generatoare de venit şi experienţă în produse de creditare, prezintă o oarecare elasticitate” conform spuselor Dl. Petrof.

Creşteri semnificative privind efectivele de angajaţi în sectoarele Industria prelucrătoare şi Comerţul cu amănuntul

Angajatorii se aşteaptă la creşteri importante, privind populaţia angajată în toate cele 10 sectoare de activitate, în trimestrul următor. Angajatorii din sectorul industriei prelucrătoare raportează cele mai optimiste planuri de angajare cu o Previziune Netă de Angajare de +25%. O piaţă solidă a muncii

este de asemenea prevăzută pentru sectorul Comerţului cu amănuntul, unde previziunea se ridică la +22% şi un ritm constant al angajărilor este anticipat atât în sectorul Agriculturii, vânătorii, silviculturii şi pescuitului, cât şi în sectorul Transporturilor, depozitării şi comunicaţiilor, cu previziuni de +16%. Perspectivele de angajare pentru sectorul serviciilor Financiare, de asigurări, imobiliare şi de afaceri se situează la un nivel important de +13%, în timp ce angajatorii din sectorul Construcţiilor anunţă creşteri puţin mai mici, având o previziune de numai +7%.

Cele mai puternice intenţii de angajare se vor înregistra în regiunile Nord-Vest şi Sud

În şapte din cele opt regiuni analizate angajatorii se aşteaptă ca volumul de personal să crească în Trimestrul 2, 2013. Cele mai optimiste perspective de angajare sunt raportate în Nord-Vest, cu o Previziune Netă de Angajare de +20%. Un ritm constant al angajărilor este prognozat şi pentru regiunea Sud, cu o previziune de +18% şi regiunea Nord-Est, unde previziunea este de +17%. Intenţii de angajare incurajatoare sunt evidente atât în Vest, cât şi în Centru, unde previziunile se ridică la +16%. În acelaşi timp, angajatorii din Sud-Vest raportează planuri nesigure de angajare cu o previziune de -1%.

EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa)
Planurile privind angajările sunt pozitive în 14 din 24 de ţări, iar previziunile se îmbunătăţesc sau rămân relativ stabile faţă de acum trei luni în 18 pieţe ale muncii. Cele mai solide perspective privind locurile de muncă sunt raportate în Turcia, Israel şi România şi cel mai puţin solide în Italia, Spania şi Grecia.

În UK angajatorii continuă să raporteze cele mai optimiste previziuni din ultimii cinci ani. Ca şi în anterioarele două trimestre, oportunităţile pentru persoanele care caută un loc de muncă se aşteaptă să fie cele mai solide în sectorul serviciilor financiare şi de afaceri.

Angajatorii se aşteaptă ca ritmul angajărilor să rămână constant în sectorul serviciilor financiare şi de afaceri, iar persoanele care caută un loc de muncă în sectoarele construcţiilor şi electricităţii, gazelor şi apei se pot aştepta la unele oportunităţi în lunile următoare. Deşi Previziunea Netă de Angajare din Grecia rămâne negativă, angajatorii din această ţară raportează cea mai optimistă previziune din Trimestrul 2, 2010 şi până în prezent, perspectivele îmbunătăţindu-se comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut cu marje considerabile în cele mai multe sectoare de activitate, incluzând sectorul restaurantelor şi hotelurilor, unde angajatorii raportează prima previziune pozitivă din ultimii doi ani.

Obs: colectarea şi prelucrarea datelor pentru acest studiu s-au realizat în perioada 15-30 ianuarie 2013 pe baza unui eşantion reprezentativ de angajatori din companii private