Exprimându-se in contextul reuniunii de duminică, din Germania a Grupului celor şapte naţiuni puternic industrializate (G7), Cameron, care a promis să renegocieze relaţiile Marii Britanii cu UE înaintea referendumului asupra rămânerii sau ieşirii din Uniune, a precizat că nu va tolera nicio disidenţă.
  
"Dacă vrei să fii parte a guvernului, trebuie sa tii cont de faptul că ne-am angajat într-un exerciţiu de renegociere înaintea unui referendum şi care va conduce fi incununat de succes", a spus Cameron adresandu-se ziaristilor care l-au întrebat dacă va permite miniştrilor să voteze la referendum fiecare după conştiinţă.
  
"Toată lumea din guvern a semnat programul stabilit în manifestul conservator", a adăugat el. Avertismentul vine dupa ce peste 50 de parlamentari din partidul său s-au declarat gata să adere la o campanie de sprijinire a ieşirii Marii Britanii din UE, cunoscută ca "Brexit", dacă premierul britanic nu obţine schimbări radicale în interiorul blocului european. Acesta a fost primul semn de revoltă eurosceptică de când Cameron a fost reales luna trecută, notează Reuters.
  
Un membru al aceluiaşi grup a sugerat că nouă miniştri ai lui Cameron ar putea vota ieşirea din UE. Acest lucru nu a putut fi confirmat în mod independent. Dar Cameron, care a promis să ţină referendumul asupra UE până la sfârşitul anului 2017, s-a declarat încrezător că va obţine un acord ce îi va permite să recomande britanicilor să voteze rămânerea în blocul de 28 de naţiuni, un club de care ei aparţin din 1973, scrie agerpres.