Printre membrii acestui comitet, care se va întâlni de şase ori pe an, se numără Ashley Highfield, directorul Johnston Press, companie care editează 318 ziare in Marea Britanie şi Irlanda; Dawn Airey, director la Yahoo şi fost CEO al postului de televiziune Channel 5, şi Alex Mahon, fost director al companiei de producţie de televiziune Shine, controlată de Twenty First Century Fox, a informat guvernul britanic într-un comunicat de presă difuzat duminică. Ministrul britanic al Culturii, John Whittingdale va prezida acest comitet care va revizui legea de finanţare a BBC, în condiţiile în care actuala lege expiră la finele lui 2016.

Ministrul britanic de Finanţe, George Osborne, declara săptămâna trecută că a devenit necesar să fie revizuite amploarea operaţiunilor BBC. 'Nu vrem ca BBC să sufoce cotidienele naţionale şi dacă ne uităm la site-ul BBC este un produs bun dar a devenit puţin prea imperial în ambiţiile sale' a declarat George Osborne într-un interviu pentru BBC.

Grupul BBC obţine o parte din veniturile sale de pe urma documentarelor, filmelor şi programelor sale preluate de alte posturi. Însă cea mai mare parte a finanţării sale vine de pe urma abonamentului plătit de gospodăriile britanice, care este însoţit de un sistem care detectează cine vizionează programele online, relateaza agerpres.