Astazi in varsta de 32 de ani, printul Harry explica, intr-un interviu acordat cotidianului The Telegraph, ca ani la rand a incercat sa uite ceea ce a simtit in momentul in care, la 12 ani, i s-a spus ca mama lui a decedat intr-un accident de masina la Paris, la 12 august 1997. 

"Pentru a face fata situatiei am aplicat politica negarii, refuzand, practic, sa ma gandesc la mama, pentru ca oricum nu m-ar fi ajutat cu nimic. M-ar fi intristat, desigur, dar nu mi-ar fi adus-o inapoi", a povestit Harry. 

Dar abia la varsta de 28 de ani, el s-a decis, in sfarsit, sa recurga la ajutorul unui specialist. Fiul cel mic al mostenitorului la tronul Regatului Unit, printul Charles spune ca a fost incurajat sa procedeze astfel in special de fratele mai mare, William, care i-a oferit "un sprijin enorm".

"Timp de 20 de ani nu m-am gandit la asta, dupa care, doi ani am trait intr-un haos total... Nu puteam accepta ca nu mai e cu mine", a recunoscut printul intr-unul dintre rarele lui interviuri referitoare la viata privata.

"Nu stiu cum noi, membri ai familiei regale, reusim sa ne pastram seninatatea. Nu am secrete, dar sunt sigur ca am fost la un pas de depresie de mai multe ori", a continuat el.