Începând de la 1 octombrie salariul minim pentru muncitorii în vârstă de cel puţin 21 de ani va creşte până la 6,31 lire sterline (9,70 de dolari) pe oră de la 6,19 lire sterline, a informat Departamentul Inovaţie şi Formare Profesională din cadrul guvernului britanic. Un purtător de cuvânt al departamentului a precizat că de această majorare vor beneficia 1,79 milioane salariaţi, dintre care două treimi sunt femei.

O majorare salarială de 1,9% este mai mică decât rata actuală a inflaţiei de 2,8% dar este mai mare decât media majorării salariale anuale (1,2%) de care au beneficiat celelalte categorii de angajaţi în ultimul trimestru al anului trecut.

Decizia de majorare a salariului minim a fost salutată de principalele organizaţii sindicale din Marea Britanie, Confederation of British Industry şi Trades Union Congress.

În cazul muncitorilor mai mici de 21 de ani salariul minim a fost majorat doar cu 1% iar în cazul ucenicilor, salariul minim a fost majorat până la 2,68 lire sterline pe oră de la 2,65 lire pe oră, scrie Agerpres in pagina electronica.