Potrivit economistului din cadrul BCE, pieţele financiare s-au mai liniştit în ultima perioadă, însă este prea devreme pentru a spune că s-a încheiat criza din zona euro. Uniunea monetară nu ar trebui să se bezeze doar pe BCE pentru rezolvarea crizei, a declarat acesta pentru publicaţia germană Frankfurter Allgemeine.

"Din păcate, ne aflăm încă într-o fază în care economia se contractă (...) există unele semne pozitive, dar nu este clar dacă ne aflăm într-un moment de schimbare radicală a situaţiei. Marele pericol este ca guvernele să devină prea mulţumite şi să nu facă nimic. Ar fi o greşeală tragică şi ar anula toată evoluţia pozitivă", a precizat Praet.

Praet, membru în conisliul guvernatorilor BCE, a respins temerile că dobânzile scăzute vor alimenta accelerarea inflaţiei în Germania. De asemenea, acesta a precizat că reformele se derulează în direcţia potrivită şi că primele rezultate au putut fi observate deja în Irlanda, Grecia şi Portugalia, ţări care au reuşit să-şi reducă costurile salariale, relateaza Antena3.