''În ultimele şase luni de zile am fost anchetat de Parchet pe declaraţia de avere, dosarul fiind dat de la ANI către Parchet. Am luat NUP în primul dosar după care ANI a atacat şi a contestat la Parchet. (...) Alt judecător m-a anchetat şi mi-a dat NUP. (...) Această instituţie (n.r. ANI) îşi permite să se joace în România cu toţi politicenii, după cum a dorit - instituţia şi acel conducător care se numeşte dl. Georgescu. Acum câteva luni de zile, pe surse, din partea ANI s-a dat ca şi cum Vanghelie a mutat 6 milioane de euro în Liban. Tot am încercat şi l-am rugat pe dl Georgescu să spună dacă este real sau nu. Dacă această instituţie - înţeleg că este comunicat oficial şi m-a atacat la Curtea de Apel... am să mă judec pentru ce m-a atacat şi am să-l dau în judecată pe dl Georgescu personal pentru toate calomniile'', a spus Vanghelie, într-o intervenţie la Realitatea Tv.

În context el a arătat că declaraţia sa de avere nu a suferit modificări în ultimii ani şi a exclus posibila inexistenţă a unor facturi în valoare de 180.000 de euro.

''Am fost verificat de Parchet în ultimele 6 lui de două ori la rând, declaraţia mea nu s-a schimbat deloc. (...) Credeţi că Parchetul nu este o instituţie reprezentativă pentru ANI în România? Nu am şi nu există niciun ban în plus vizavi de ceea ce scrie în declaraţia de avere. (...) Eu nu fac acte ilegale. Declaraţia mea de avere de când sunt primar nu s-a modificat. (...) Tot m-am jucat cu dl Georgescu, dar de data asta am să-l dau în judecată. (...) Dl Georgescu din punctul meu de vedere, de-a lungul timpului, a făcut foarte multe jocuri în această ţară şi şi-a permis... ţinând cont de faptul că dânsul se crede foarte important... O să vedem noi toate problemele pe care le are dânsul'', a adăugat edilul sectorului 5.

Întrebat dacă a depus un punct de vedere la dosarul de evaluare al ANI Vanghelie a susţinut că nu a fost chemat şi nu i-a comunicat ''nimeni nimic''.

''Nu m-a chemat nimeni, nu mi-a comunicat nimeni. În România dl Georgescu face pe cascadorul ca la Oscar, dă repede pe surse sau un comunicat şi după rămâne tu să justifici dacă eşti vinovat sau nu. Normal era să mă cheme cineva înainte să se dea comunicatul. Nu m-a chemat nimeni. (...) Unde am fost eu chemat şi notificat? Unde mi s-a comunicat? Eu nu am primit nicio adresă nicăieri. Sunt primar şi putea să mi se comunice oficial la instituţia pe care o conduc. ...La adresa la care figurez de 15 ani nu mi-a venit niciun comunicat de la ANI'', a explicat primarul sectorului 5.

Reacţia edilului vine în urma unui comunicat al ANI potrivit căruia inspectorii de integritate au constatat existenţa unei diferenţe semnificative, în cuantum de 787.246 lei (aproximativ 180.300 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de primarul sectorului 5, social-democratul Marian Vanghelie. Potrivit ANI, în urma evaluărilor efectuate, s-a constatat o diferenţă de 787.246 lei între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu familia, în perioada 2008 - 2011, de către Marian Vanghelie.

ANI susţine că în perioada evaluată, 2008 - 2011, Vanghelie a realizat venituri salariale în cuantum de 253.199 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 1.040.445 lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 787.246 lei. În acest caz, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de Marian Vanghelie. ANI precizează că l-a înştiinţat pe Marian Vanghelie despre declanşarea procedurii de evaluare, însă acesta nu a depus la dosar un punct de vedere, scrie Agerpres in pagina electronica.