Potrivit publicatiei, pasi concreti in aceasta directie au fost facuti deja de bancile americane JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Bank of America, Citigroup si Morgan Stanley. Institudii de creditare care, conform FT, intentioneaza sa-si transfere sediile europene in Dublin, Paris sau Frankfurt.

"Ne gandim deja cum sa transferam angajatii la birourile si diviziile pe care le detinem deja in Europa", a declarat top-managerul uneia dintre bancile mentionate mai sus. 

Interlocutorul Financial Times a precizat ca unii salariati vor putea fi mutati rapid. "Dar este nevoie de timp pentru a ajunge la un acord cu autoritaile si pentru a obtine toate aprobarile necesare".

Intre timp, seful Fondului Monetar International, Christine Lagarde, a declarat ca pieţele financiare "au subestimat mult" rezultatul votului Marii Britanii de a părăsi UE si nu au intrat în panică. "A existat o mişcare imediată brutală, masivă, lira a scăzut cu 10%", a adaugat Lagarde.

"Dar nu a existat nicio panică, iar şefii de bănci centrale şi-au făcut treaba pentru care erau pregătiţi în acest caz, punând o mulţime de lichidităţi pe pieţe", a subliniat ea.