Iniţiativa va pune grupul american în concurenţă cu aplicaţii de difuzare de imagini video în direct pe internet de pe smartphone, ca de exemplu Periscope, care aparţine reţelei Twitter, sau Meerkat, precum şi cu YouTube, filiala video a Google.

Noua funcţie, numită 'Live', va fi integrată în aplicaţia Facebook Mentions, lansată vara trecută şi destinată celebrităţilor din lumea sportului, muzicii, spectacolului sau politicii, precizeaza Facebook pe blogul său oficial.

Membrii reţelei de socializare care urmăresc evolutia acestor vedete vor putea face comentarii în direct în timpul difuzării sau să împartă imaginile video cu prietenii. Videoclipurile vor fi disponibile pe pagina Facebook a celebrităţii respective şi după difuzare.

'Live este un mijloc autentic de a fi în contact cu celebrităţile care vă interesează, în timp real', arată Facebook, prezentând o succesiune de imagini în direct cu actorul Dwayne Johnson, jucătoarea de tenis Serena Williams, fotbalistul Kaka şi cu femeia de afaceri Martha Stewart, care îi sfătuieşte pe americani cum să îşi decoreze interiorul, să gătească sau să lucreze în grădină, scrie agerpres.