Potrivit scenariului avut în vedere, Marina ar urma să respingă atacuri subacvatice comise de sabotori veniţi pe mare, a transmis Ministerul Apărării rus. Totodată, ministerul rus a mai anunţat că forţele navale vor efectua exerciţii în zona de est a Mării Mediterane începând cu data de 15 august.

Vladimir Putin a acuzat miercuri Ucraina că foloseşte tactici teroriste pentru a încerca să provoace un nou conflict şi să destabilizeze provincia ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în urmă cu doi ani, după ce autorităţile ruse au anunţat că au dejucat două tentative armate ucrainene de a introduce sabotori în această peninsulă de la Marea Neagră.

Pe de altă parte, ambasadorul american în Ucraina, Geoffrey Pyatt, a declarat joi că Statele Unite nu au descoperit nimic până acum care să coroboreze acuzaţiile ruşilor referitoare la o incursiune ucraineană în Crimeea. Pyatt a mai spus că sancţiunile americane impuse ca urmare a anexării Crimeii de către Rusia vor rămâne în vigoare până când acest teritoriu va fi returnat Ucrainei.

'Rusia are o istorie în a aduce frecvent acuzaţii false Ucrainei pentru a devia atenţia de la propriile acţiuni ilegale', a scris Pyatt pe contul său de Twitter. 'Guvernul american nu a văzut nimic până acum care să coroboreze acuzaţiile Rusiei referitoare la o 'incursiune în Crimeea', iar Ucraina le-a respins cu fermitate', a mai scris Pyatt, relateaza agerpres.