''Putem începe 2013 cu mai multă încredere, întrucât în anul 2012 s-au înregistrat progrese semnificative'', a spus Draghi, în cadrul unui dineu organizat de Camera de comerţ şi industrie din Frankfurt, oraş unde se află sediul BCE.

''Această încredere se bazează în mare măsură pe progresele pe care toţi - guverne, parlamente, UE şi BCE - au fost capabili să le facă în timpul lui 2012, dar ea are la bază, într-o manieră crucială, şi estimările noastre de a vedea că aceste progrese vor persista'', a adăugat şeful BCE. El a dat asigurări că BCE va continua să asigure stabilitatea preţurilor aşa cum a făcut-o ''în ultimii 14 ani''.

Raportul lunar publicat joi de BCE arată că economia zonei euro va începe să se redreseze treptat în a doua parte a acestui an datorită efectelor dobânzilor scăzute şi a atenuării turbulenţelor de pe pieţele financiare.

De asemenea, BCE a apreciat că ''politica monetară relaxată, împreună cu îmbunătăţirea semnificativă a încrederii pe pieţele financiare şi reducerea fragmentării ar trebui să transforme economia, iar cererea pe plan mondial ar trebui să crească, în timp ce presiunile inflaţioniste ar trebui să rămână izolate''. Mai mult, BCE le-a cerut guvernelor europene să adopte rapid ''reforme structurale suplimentare pentru a face economia zonei euro mai flexibilă, mai dinamică şi mai competitivă''.