Printre morţi se numără şi un ofiţer de poliţie care nu se afla în timpul serviciului. Un alt poliţist a fost rănit grav.

Bilanţul morţilor, despre care poliţia a precizat că nu este definitiv, face din incidentul de duminică cel mai sângeros atac armat din istoria SUA, depăşind numărul victimelor din masacrul de anul trecut din Orlando. Atunci, 49 de persoane au fost ucise în iunie într-un club de noapte pentru homosexuali.

Mii de oameni panicaţi au fugit, împiedicându-se unii de alţii, în timp ce ofiţerii de poliţie ajungi la faţa locului încercau să îl localizeze şi să îl ucidă pe atacator. Mulţi dintre cei aflaţi la concert, unii cu hainele plini de sânge, au rătăcit pe străzi după atac.

Poliţia l-a identificat pe atacator ca fiind Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, iar motivaţia suspectului este necunoscută deocamdată. Nu se ştie ca acesta să fi fost afiliat vreunui grup militant, a declarat o sursă din cadrul poliţei.

Poliţia a descoperit numeroase arme de foc în camera de hotel al lui Paddock. Au fost găsite de asemenea doua maşini care îi aparţineau suspectului, scrie mediafax in editia online.