Fiecare constructor cu masinile lui ieftine. Renault dispune de Dacia, aliatul sau japonez, Nissan, se va folosi de Datsun. Nissan a anuntat ca va lansa autotorisme law-cost inclusiv in Africa de Sud, dupa India, Indonezia si Rusia. „Datsun va reveni in Africa de Sud. Primul model va fi o masina care va iesi pe piata pana in 2014”, a explicat constructorul nipon, unde Renault este principalul actionar.

Marca Datsun este o veche eticheta, utilizata de decenii, in special pentru autoturismele exportate pana la inceputul anilor 1980. Spre exemplu, in Europa a fost Datsun Chery si chiar masina sport 24OZ. Pentru tarile emergente, noile Datsun ar putea fi vandute, incepand cu anul viitor, la un pret de aproximativ 4.000 de euro.

Alianta Renault-Nissan va investi, printre altele, echivalentul a 250 de milioane de euro in constructia unei uzine in INdia pentru asamblarea masinilor ieftine. Intreprinderea va fi ridicata la periferia orasului Chennai, unde alianta dispune deja de o linie de productie. Uzina, care va fi data in exploatarea in a doua jumatate a anului 2014, va avea o capacitate anuala de 200.000 de autoturisme. Cea mai mare parte a productiei va fi destinata pietei locale, dar o parte ar putea fi exportata, mai ales in Europa, Orientul Mijlociu si Africa.