Mercedes va reinvia numele de marca Maybach, lichidat în 2012, pentru a denumi versiunea de sedan top-end a noii generatii S-Class. 

Este vorba despre crearea unui sub-brand sub care compania din Stuttgart va vinde cel mai luxos S -Class . Maybach va diferi de alte modele Mercedes gratie echipamentelor mai scumpe si mai ample, dar si datorita unui numar de elemente stilistice în proiectarea masinii.

Noua masina va fi situate cu o treapta peste noul Mercedes - Benz S600 care a debutat la Detroit (motor de 530 CP in V12 biturbo). Pretul unui Mercedes - Benz Maybach sa varieze intre 250.000 si 300.000 de dolari. Acest sedan va concura cu Bentley Mulsanne si Rolls - Royce Phantom.

Mercedes - Benz S - Class de noua generatie a fost lansat în mai 2013. Sedanul a primit functia de masaj cu efect de pietre calde si o suspensie capabila sa se adapteze independent la conditiile de drum. Apoi au debutat versiunile S 63 AMG si S 65 AMG, precum si o versiune hibrid, cu un consum de trei litri de carburant la 100 de kilometri. În viitor se asteapta lansarea unui S-Class de tip coupe.

Cauzele care au dus la eliminare abrandului Maybach au fost vanzarile extrem de mici. In sapte ani compania a reusit sa vanda doar trei mii de masini, pierderea pe fiecare masina fiind de aproximativ 300.000 de euro.