La Pebble Beach Concours d'Elegance, organizat în această vară, McLaren GT, divizia de automobile pentru curse a producătorului britanic, a anunţat propunerea de a construi o maşină de curse, ca un tribut adus piloţilor Bruce McLaren şi Denny Hulme.


Reacţia publicului la acest anunţ a fost atât de entuziastă, încât maşina, denumită deja "cea mai tare maşină de curse", este pe punctul de a intra în producţie. McLaren GT va produce doar 30 de modele ale 12C GT Can-Am Edition, care vor fi vândute doar colecţionarilor sau oamenilor foarte bogaţi, care îşi, doresc, pur şi simplu, o astfel de maşină.

Trebuie spus însă că maşina nu va concura în competiţii de raliu şi nici nu va fi rulată pe şosele obişnuite, ci doar pe piste speciale, în afara concursurilor.


Acest model are aceleaşi şasiuri din fibră de carbon precum McLaren 12C şi 12C Spider, însă este construită pentru a avea stabilitate mai mare pe pistă, la viteză foarte mare. Interiorul este similar unei maşini de curse, cu volan dreptunghiular şi centuri de siguranţă prinse în şase puncte, pentru siguranţa pilotului şi a copilotului. Are un motor V8 de 3,8 litri şi 630 de cai putere.


Producţia efectivă va începe în luna martie a anului viitor, în fabrica din apropierea Londrei. Preţul a fost stabilit la 597.000 de dolari, cu livrarea inclusă, potrivit Business Insider.