Sectiunea gazduieste informatii actualizate permanent despre cadrul organizatoric si legislativ al procesului de regionalizare-descentralizare, etapele procesului, activitatea Consiliului Consultativ pentru Regionalizare (CONREG) si a Comitetului Tehnic Interministerial pentru Regionalizare-Descentralizare (CTIRD) documentele
oficiale adoptate în domeniu. Va invitam sa consultati aceasta sectiune pentru informatii despre evolutia procesului, despre dezbaterile organizate de minister si studiile sau analizele prezentate de specialisti la aceste evenimente, ca si comunicatele sau materialele de presa difuzate de minister.

Pe site sunt disponibile, alaturi de informatii - text, fisiere foto-video de la eveniemente, sau cu cele mai recente declaratii publice ale reprezentantilor ministerului pe aceasta tema.

Sectiunea Regionalizare-descentralizare este organizata dupa urmatoarea structura:

·         Despre regionalizare

·         CONREG - Consiliul Consultativ pentru Regionalizare

·         CTIRD - Comitetul Tehnic Interministerial pentru
Regionalizare-Descentralizare

·         Întâlniri si dezbateri

·         Studii si sinteze

·         Presa

Noua sectiune din site-ul MDRAP este unul dintre instrumentele de comunicare prin care ministerul îsi propune sa mentina un nivel cât mai ridicat de informare cu privire la evolutia procesului si la activitatea MDRAP în domeniu. Site-ul completeaza celelalte forme de comunicare utilizate de minister în mod curent: declaratiile si comunicatele de presa (format text si video), postarile pe conturile Facebook si Twitter, prezentarile si publicatiile de pe Slideshare si Issuu, sau buletinul electronic saptamânal.