Mentine dintii sanatosi
Consumul zilnic de alimente acide si bauturi, zahar, sarcina si asa mai departe, ar putea afecta starea de sanatate a gingiilor si a dintilor. Consumul regulat de iaurt natural poate reduce acest risc. Potrivit expertilor, acidul lactic poate avea un efect pozitiv asupra sanatatii orale. Daca doriti sa aveti gingii si dinti sanatosi, mancati iaurt de multe ori. In plus, laptele are un efect de albire.

Reduce simptomele alergice
Daca suferiti de alergii sezoniere, consumati zilnic o ceasca de iaurt. Probioticele continuti in el nu va ajuta numai starea de sanatate a stomacului, dar va reduce reactia la polen si la alti alergeni. Este recomandat ca o masa usoara inainte sau dupa un antrenament.

Glucidele benefice si proteinele din iaurt va ofera energia de care aveti nevoie pentru sport, datorita vitaminelor B pe care le contine. Este extrem de bogat in potasiu si in sodium, care va ajuta sa inlocuiti electrolitii pierduti prin transpiratie in timpul exercitiilor fizice.

Reduce riscul de raceli
Pentru a reduce riscul de raceli, aveti nevoie pentru a va mentine sistemul imunitar puternic. Consumul zilnic de iaurt poate imbunatati sistemul imunitar, crescand durabilitatea asa-numitelor celule T sau celule care lupta impotriva infectiilor.

Citeste mai mult pe http://bewoman.ro/sanatate/beneficii-nebanuite-ale-consumului-de-iaurt-reduce-riscul-de-raceli-si-de-alergii.html