Medicover, unul dintre cei mai mari operatori de servici medicale private, a deschis o clinică cu  o suprafață închiriabilă de 250 metri pătrați în clădirea H5 a parcului de birouri West Gate, amplasat în zona de vest a Bucureștiului, în imediata apropiere a stației de metrou Preciziei.

Medicover West Gate are două cabinete pentru consultații și o sală pentru procedurile medicale, fiind axat pe consultații de medicină generală, psihologie, medicina și psihologia muncii și pe efectuarea unor investigații precum: EKG, audiometrie, spirometrie și viziotest. Analizele de laborator sunt  asigurate de Synevo România, parte a grupului Medicover, care operează, de asemenea, o unitate în clădirea H5 din West Gate.

În spațiul Medicover funcționează și un cabinet de stomatologie și implantologie dentară. 
“În parcul de birouri West Gate își desfășoară activitatea aproximativ 8.000 de angajați ai companiilor chiriașe, la care se adaugă aproape 2.000 de studenți care locuiesc în campusul privat West Gate Studios. În total, vorbim de circa 10.000 de persoane, cărora încercăm să le oferim o gamă completă de servicii, aceasta fiind o modalitate de a le mulțumi că au ales clădirile noastre”, a declarat Ștefan Tudos, Leasing Manager în cadrul Genesis Development, dezvoltatorul proiectului West Gate.

În plus, LS Travel Retail, subsidiara din România a Lagardère Services, care deține rețelele Inmedio și Relay, a deschis în clădirea H5 un magazin 1 Minute, care ocupă o suprafață închiriabilă de aproximativ 100 metri pătrați, incluzând zona de luat masa.

1 Minute este un concept internațional de magazine convenience, care oferă produse food: de la sandwich-uri ambalate sau pregătite pe loc la salate,  fructe și deserturi, precum și o serie de produse complementare: cafea și răcoritoare, presă și carte sau tabac și accesorii.
În urma acestor noi contracte de închiriere, clădirea H5, cu o suprafață închiriabilă de circa 15.000 metri pătrați, a ajuns la un grad de ocupare de 75%.

Parcul de afaceri West Gate este dezvoltat de compania Genesis Development și cuprinde cinci clădiri de birouri, care totalizează o suprafață închiriabilă de aproximativ 75.000 de metri pătrați. 
Primele patru clădiri au obținut certificarea BREEAM Very Good, astfel încât West Gate a devenit primul parc verde de birouri din România. Cea de-a cincea clădire, livrată în primul trimestru din 2013, va fi certificată după un an de funcționare, conform standardelor BREEAM.

În prezent, West Gate are un grad de ocupare de 93%, printre companiile chiriașe numărându-se: Siemens, Dacia Renault, Ericsson, WNS, PPD România, Panasonic, Citibank, Alpha Bank, Société Générale și  Carestream Health.

Genesis Development este o companie de dezvoltare imobiliară cu o experiență de peste 15 ani pe piața locală. Firma este dezvoltatorul primului campus privat din România, West Gate Studios, care cuprinde 925 de garsoniere și apartamente destinate închirierii. Compania a dezvoltat, de asemenea, parcurile de afaceri West Gate și Novo Park, care totalizează circa 150.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasa A. West Gate și Novo Park au obținut certificarea BREEAM Very Good, devenind primele parcuri verzi de birouri din România.