Pentru ca stropirea soselelor cu traditionala sare nu mai are efect, in multe state presa americana semnaleaza cateva dintre noile metode adoptate de drumari in lupta cu gheata de pe strazi. Potrivit companiilor de drumuri, sarea este eficienta la temperaturi de pana la minus 9 grade, dar adaugand la aceasta diferite ingrediente, acest prag poate creste la minus 32 de grade.

Spre exemplu, in statul Wisconsin, pe drumuri se pulverizeaza saramura ramasa dupa fabricarea de branzeturi. Acesta ajuta sa tina sarea pe drumuri timp indelungat si s-o faca eficienta la temperaturi mai joase. "Aceasta solutie are un miros de branza, dar pana acum nimeni nu s-a plans. Utilizarea acestei saramuri este foarte economica: fabrica o ofera gratis, noi platim doar transportul"- a declarat un reprezentant al Departamentului de Transport din Milwaukee.

Intre timp, în statele New York si Pennsylvania, pentru a combate gheata la sare se adauga suc de sfecla de zahar ramas din prelucrea sfeclei pentru zahar.

In alte state este folosit sucul de cartofi si melasa. In plus, expertii studiaza posibilitatea de a folosi pentru combaterea ghetii a asa-numitului lichid de fracturare, folosit in industria de extractie pentru exploatarea gazelor de sist.