"Principalul obiectiv al prezenţei dânsului la Cotroceni a fost semnarea unui memorandum, la nivelul dânsului, deci între domnul Patruşev şi dl Fota, care vizează colaborarea dintre Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse şi CSAT-ul din România", a spus preşedintele, într-o declaraţie de presă, despre întrevederea pe care a avut-o cu Patruşev, luni, la Palatul Cotroceni. Şeful statului a punctat că respectivul memorandum va deschide colaborare între structurile de securitate şi de poliţie ale României şi Federaţiei Ruse.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că a discutat cu secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, generalul Nikolai Platonovici Patruşev, despre sistemul antirachetă, şeful statului român subliniind că ţara noastră nu ar accepta niciodată pe teritoriul ei armamente ofensive ale altor state.

"Sistemul antirachetă a fost unul dintre subiectele discutate, eu menţionând încă o dată că sistemul antirachetă din România nu este îndreptat împotriva Federaţiei Ruse. România nu ar accepta niciodată pe teritoriul ei armamente ofensive ale altor state", a spus preşedintele, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni. Şeful statului român a reiterat faptul că sistemul antirachetă care se instalează în România este defensiv, mentioneaza Agerpres in pagina electronica.