Atego va fi disponibil în şapte variante noi de motoare Euro VI, ce pot fi combinate cu o gamă largă de transmisii manuale şi automate.

 

Pentru a se conforma standardelor Euro VI, noul Atego este disponibil în patru variante de motorizare BlueTec 6 cu patru cilindri, preluate de la modelul de serie OM 934 cu o capacitate de 5,1 l. Motoarele cu patru valve, cu două axe cu came şi un control reglabil al valvelor, dezvoltă o putere de la 115 kW (156 CP) la 170 kW (231 CP), în segmentul camioanelor destinate distribuţiei pe distanţe scurte.

Ca opţiuni de motorizare suplimentare pentru noul Atego Euro VI, există trei motoare OM 936 nou proiectate, cu şase cilindri, ce dezvoltă o putere de la 175 kW (238 CP) până la 220 kW (299 CP), cu o capacitate de 7,7 l. Cuplul motor Euro VI generează un consum cu până la 5% mai mic, în timp ce, în unele cazuri, beneficiază de intervale de întreţinere considerabil mai lungi, care sunt determinate folosind noul calculator dinamic de mentenanţă. 

Noul Atego va fi lansat în premieră în aprilie 2013, în cadrul Commercial Vehicle Show din Birmingham şi la Bauma Trade Fair în Munchen. Achiziţionarea noului camion se poate face din data de 1 mai 2013.