Noul Tourismo RHD urmează să înlocuiască, dupa 11 ani, cel mai bine vândut autocar cu podea ridicată din Europa. Producţia de serie a autocarului Tourismo RHD va începe în luna iulie anul curent, toate modelele urmând sa ajunga pe piaţă până la sfârşitul lui 2017.

Tourismo RHD are un consum de combustibil redus cu aproximativ 4,5% faţă de predecesorul său, în principal prin optimizarea aerodinamicii şi prin proiectarea unei caroserii complet noi, elegante şi cu o greutate redusă. Economiile se ridică până la 7% în cazul pachetului de eficienţă al noii generaţii de motoare OM 470, lansată pe piaţă în vara anului 2016.

Configuraţia pentru Tourismo RHD are la bază cea mai nouă generaţie de motoare Mercedes-Benz OM 470, cu şase cilindri în linie, cilindree de 10,7 l şi pachet de eficienţă. Vârful de gamă în materie de motorizări, cu 335 kW (456 CP), combină dinamica remarcabilă cu consumul redus de combustibil. O altă noutate a Tourismo RHD constă în motorul compact Mercedes-Benz OM 936, cu şase cilindri în linie, cilindree de 7,7 l şi 260 kW (354 CP). Acesta îmbină consumul mic de combustibil cu o greutate redusă a autovehiculului, ceea ce îi conferă o capacitate extinsă de depozitare şi o eficienţă ridicată la nivel de costuri.

Cu noile echipări opţionale, precum Predictive Powertrain Control (PPC) sau Eco Driver Feedback (EDF), consumul de combustibil şi emisiile pot fi reduse şi mai mult.

Niciun alt autocar din această categorie nu este mai sigur, susţine Mercedes-Benz. Sistemul de frânare de urgenţă Active Brake Assist 3 (ABA 3), funcţia Stop/Start Assist, pentru condiţii de trafic aglomerat, şi sistemul de detectare a somnolenţei Attention Assist (AtAs) sunt doar trei exemple ale tehnologiei sofisticate de siguranţă a noului Tourismo RHD.

Şi în ceea ce priveşte siguranţa pasivă, Tourismo RHD stabileşte noi standarde în segmental său: în cazul unui eventual accident, sistemul Front Collision Guard (FCG) protejează şoferul şi copilotul în caz de coliziuni. Mai mult, construcţia complet nouă a noului şasiului inelar al autocarului asigură suficient spaţiu, atât pasagerilor, cât şi şoferului, în caz de răstunare.

Noua gamă de autocare include patru modele de trei lungimi diferite, la care se adaugă posibilitatea de a alege între două cabine pentru oricare dintre modelele cu volan pe partea stângă, mentioneaza agerpres.