Conform postului de televiziune german ARD, acordul dintre Rosberg şi Mercedes a fost făcut prin intermediul unei companii denumite "Ambitious Group Limited", al cărei sediul se află în Insulele Virgine Britanice din Caraibe.

Compania respectivă "aparţine oficial altor două societăţi cu sediul în Insulele Jersey (...) şi este administrată de cabinetul de avocatură Mossack Fonseca", asigură ARD. Postul german precizează, totodată, că adresa "societăţii de faţadă" din Insulele Virgine este "aceeaşi ca şi a altor câteva sute de companii înregistrate în arhivele Mossack Fonsenca"

"Cu toate acestea, nu se ştie dacă banii au trecut prin această societate" şi "nu există probe în documente care să indice că Daimler AG (compania-mamă a echipei Mercedes) şi Nico Rosberg ar fi comis vreo ilegalitate" prin această acţiune, adaugă ARD.

Un purtător de cuvânt al Daimler a precizat că grupul automobilistic german nu va face nicio declaraţie referitoare la acest subiect. Nico Rosberg, care a câştigat primele două Mari Premii ale sezonului, desfăşurate în Australia şi Bahrain, a transmis, prin intermediul avocatului său, că în acest caz este vorba de o afacere privată.

Operaţiunea jurnalistică "Panama Papers", realizată de Consorţiului Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţii (ICIJ), a dezvăluit existenţa a aproximativ 140 de politicieni, vedete ale sportului şi multimilionari care şi-au ascuns banii folosind paradisuri fiscale offshore, mentioneaza agerpres.