Merkel a reluat după o vacanţă de două săptămâni campania propriei formaţiuni, CDU, respingând acuzaţiile că are o abordare excesiv de precaută. Cancelarul a invocat divergenţe de opinie "foarte clare" cu opoziţia social-democrată în privinţa taxelor. Peer Steinbrueck, candidatul desemnat de social-democraţi (SPD) pentru postul de cancelar în eventualitatea în care partidul va forma guvernul, a promis că va majora taxele, transmite Bloomberg.

"Pot indica multe controverse" între marile partide, a afrmat Merkel într-un interviu acordat postului de televiziune Phoenix. Merkel începe miercuri un tur electoral care include 56 de oraşe germane.Cu mai puţin de şase săptămâni rămase până la alegeri, Merkel vrea să apere avansul din sondaje al CDU în faţa SPD, care nu a reuşit să reducă decalajul, în pofida atacurilor politice tot mai agresive ale lui Steinbrueck.

De asemenea, Merkel a negat că ar avea intenţia să nu ducă până la capăt un eventual nou mandat de cancelar, după ce în presa germană au apărut informaţii că s-ar putea retrage în câţiva ani. Biroul de statistică de la Berlin a anunţat, miercuri că economia Germaniei a crescut cu 0,7% în trimestrul al doilea, după ce a stagnat în primele trei luni ale anului. Analiştii consultaţi de Bloomberg anticipau un avans de 0,6%, aminteste Mediafax.