Metro ia în calcul flotarea unei participaţii minoritare la divizia din Rusia pe bursă prin ofertă publică iniţială, urmând să păstreze pachetul majoritar, conform unui comunicat publicat miercuri de grupul german, potrivit Bloomberg.

Compania a subliniat că nu a luat încă o decizie. "Intenţionăm să accesăm în continuare potenţialul încă solid de creştere al pieţei ruse, de pe poziţia deja solidă a subsidiarei noastre de acolo. Astfel, analizăm opţiuni suplimentare de finanţare pentru o accelerare a extinderii", se arată în comunicat.

Acţiunile Metro au urcat miercuri cu până la 7,5% pe bursa de la Frankfurt. Potrivit informaţiilor publicate anterior de agenţia Reuters, grupul de retail analizează o ofertă publică iniţială a diviziei din Rusia cu o valoare de peste 1 miliard de dolari.

Metro are circa 70 de magazine Cash & Carry în Rusia, cu vânzări de 4,1 miliarde euro anul trecut. În luna iunie, compania a anunţat că vrea să investească 750 milioane de dolari în Rusia în următorii 5 ani.  Vânzările grupului la nivel mondial au fost de 66,7 miliarde euro în 2012.