Măsurile cu privire la ajustarea tarifelor de călătorie cu metroul şi de transport feroviar vizează îmbunătăţirea serviciului public de transport călători cu metroul.

În acest context, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a emis Ordinul prin care se aprobă tarifele de călătorie cu metroul, prevăzute în Anexa care face parte integrantă din prezentul ordin, iar documentul se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, urmând să intre în vigoare în termen de 5 zile de la data publicării acestuia.

Conform Anexei proiectului de Ordin, tarifele de călătorie deja existente în circulaţie rămân la aceleaşi tarife, după cum urmează: cartela cu două călătorii (5 lei), cartela cu 10 călătorii (20 de lei), abonamentul lunar cu număr nelimitat de călătorii (70 de lei), abonamentul săptămânal cu număr nelimitat de călătorii (25 de lei) şi abonamentul de o zi (8 lei).

Pe de altă parte, Metrorex introduce titluri noi de călătorie, astfel: cartela cu o călătorie (2,5 lei), abonamentul anual (720 de lei), cartela grup 3 persoane (5 lei), cartela grup 4 persoane (6,5 lei) şi cartela grup 5 persoane (8 lei).

Conform documentului postat pe site-ul Ministerului Transporturilor, data limită pentru primirea de propuneri sau observaţii pe marginea proiectului este 19 august 2017, precizeaza agerpres.