"Turismul din Mexic înregistrează cel mai bun moment din istorie. Niciodată nu s-au înregistrat în primul trimestru atât de mulţi turişti şi venituri atât de ridicate", a afirmat Gerardo Corona, de la Secretariatul federal de Turism, Sectur.

Anul trecut, 35 de milioane de turişti au vizitat Mexicul, o creştere de 9% faţă de 2015, iar veniturile au urcat la 19,6 miliarde de dolari, arată datele publicate de Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO) - agenţia Naţiunilor Unite, care coordonează promovarea la nivel internaţional a turismului.

Datele situează Mexicul aproape de a şaptea cea mai populară destinaţie turistică din lume - Marea Britanie - care anul trecut a avut cu 600.000 mai mulţi turişti decât Mexicul.

Cele mai populare destinaţii turistice din Mexic au fost Riviera Maya, Cancun, Los Cabos, Puerto Vallarta şi Riviera Nayarit. Cei mai mulţi vizitatori în Mexic au venit din SUA, Canada, Marea Britanie, Argentina, Columbia, Spania, Brazilia, Germania şi Franţa, precizeaza agerpres.