De data aceasta insa, lucrurile par sa se prezinte altfel. Modul in care se deruleaza campania electorala in cadrul celor doua mari partide americane, democrat si republican, pare sa-l fi determinat pe Michael Bloomberg sa intre in joc, afirma New York Times, citand surse din anturajul omului de afaceri.

Intre populistul lui Donald Trump care, in pofida numeroaselor sale derapaje ramane in fruntea tuturor sondajelor pentru candidatura republicana si o Hillary Clinton talonata de Bernie Sanders, care o impinge sa promoveze o campanie prea de stanga in tabara democratilor, fostul primar al New Yorkului estimeaza ca exista un spatiu politic pentru care ar putea lupta.

Faptul ca Michael Bloomberg a mers deja dincolo de o simpla intentie o demonstreaza faptul ca miliardarul a angajat deja un consultant care sa-i pregateasca terenul si studiaza strategia rarilor independenti care, in trecut, si-au incercat sansele. De asemenea, el a comandat sondaje de opine pentru a-i testa popularitatea si a mobilizat un miliard de dolari din averea personala pentru a-si finanta proiectul.

In calitate de primar al New Yorkului, Michael Bloomberg a reusit sa repuna pe picioare climatul de afaceri după atentatele de la 11 septembrie 2001 si a lansat mari şantiere de renovare a unor cartiere din megalopolisul american, în special în zona de jos a Manhattanului.

El s-a mai făcut cunoscut pentru politicile sale care au pus accentul pe sănătatea publică, luptând împotriva armelor de foc, a fumatului, a consumului de băuturi carbogazoase.