Regele muzicii pop, Michael Jackson, a suferit, probabil, de o forma foarte grava de insomnie si ar fi putut stabili un record mondial de nedormit, a relatat postul de televiziune CNN, citand afirmatiile profesorului Charles Czeisier. El a fost audiat in procesului intentat de mama canteretului organizatorului concertelor acestuia.

Czeisier a studiat declaratiile producatorilor, coregrafilor, dansatorilor si ale altor specialisti care au lucrat cu Jackson si care au fost chemati sa depuna marturie in cazul mortii acestuia. Expertul a ajuns, astfel, la concluzia ca vedeta ar fi trait doua luni de zile fara nici o faza de somn profund, absolut necesara organismului uman, pentru refacerea functiilor vitale.

Medicul Conrad Murray, care l-a ingrijit pe Michael Jackson, i-a prescris acestuia propofol, un preparat foarte puternic. Ulterior, Murray a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru crima cu premeditare. Tribunalul a estimat ca medicul i-a dat cantaretului o doza exagerata de propofol care, in combinatie cu alte medicamente, inclusiv calmante, a condus la decesul vedetei.

In opinia lui Czeisier, propofolul distruge ciclul normal al somnului, dar ii da pacientului senzatia de vigoare. Prin urmare, explica expertul, daca Jackson nu ar fi decedat la 25 iunie 2009 din cauza unei supradoze de propofol, el oricum ar fi decedat, cateva zile mai tarziu, de insomnie. De altfel, ca artistul suferea de insomnie constituie un fapt dovedit de multe simptome constatate la Michael Jackson: in ultimele luni de viata el invata cu greu miscarile de dans, uita textul unor cantece interpretate ani la rand, avea accese de paranoia, vorbea singur si auzea voci.