"Michael Jackson aduce mai mulţi bani ca niciodată", a recunoscut Zack Greenburg, autorul cărţii "Michael Jackson Inc.", publicată recent în Statele Unite şi care vorbeşte despre "imperiul" Jackson din domeniul afacerilor.

In cei cinci ani care au trecut de la decesul "regelui muzicii pop", fondul care administrează, in numele mostenitorului vedetei (mama si cei trei copii ai sai), a încasat peste 700 milioane de dolari, explica Zack Greenburg.

În perioada de vârf a carierei sale, Michael Jackson inregistra anual venituri de circa 100 milioane de dolari din diferte albume, precum precum "Thriller", lansat în 1982. Trei ani mai tarziu, in 1985, vedeta a cumparat catalogul muzical al trupei The Beatles, cu 47,5 milioane de dolari, investiţie estimata, in prezent, la 1 miliard de dolari.

După moartea cantaretului, executorii testamentari, John Branca şi John McClaina, au venit cu ideea realizarii filmului "This is It", un lungmetraj cu imagini de la ultimele repetiţii ale starului şi care a generat încasări de peste 200 milioane de dolari pe plan mondial.

Apoi, grupul Sony şi avocaţii familiei Jackson au semnat un contract de 200 milioane de dolar,, ce prevede lansarea a şapte albume în zece ani. Au mai fost incheiate acorduri inclusiv cu Cirque du Soleil pentru un spectacol-turneu, intitulat "Michael Jackson the Immortal World Tour", şi un spectacol permanent la Las Vegas, intitulat "Michael Jackson One", la cazinoul Mandalay Bay.

Iar luna trecută, Michael Jackson a revenit, prin intermediul unei holograme, pe scena de la Billboard Music Awards. Pentru Zack Greenburg, cifrele vorbesc de la sine: "S-au realizat peste 700 milioane de dolari în cinci ani. Nici un artist în viaţă nu a reusi, intr-un interval atat de scurt de timp, nici măcar să se apropie de o astfel de cifră".