Uzina Michelin Zalău Cord este o unitate strategică pentru Grup prin producţia de cord metalic şi asamblaje metalice, acestea fiind componente vitale în producţia de anvelope. Cu peste 90% din producţia de cord metalic destinată exportului, uzina de la Zalău contribuie la producţia de anvelope din numeroase uzine Michelin de pe trei continente: Europa, America şi Asia.

În urma investiţiei, capacitatea de producţie va spori cu 50%, până în 2019 iar producţia va creşte la 60.000 de tone de cord metalic pe an, în următorii trei ani.

Cu sediul în Clermont-Ferrand (Franţa), Michelin este prezentă în 170 de ţări, are 111.700 de angajaţi şi operează în 68 de unităţi de producţie în 17 ţări care au produs împreună 184 de milioane de anvelope, în 2015.

Grupul Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001, investind peste 400 de milioane de euro de-a lungul anilor pentru modernizarea uzinelor. În prezent, Michelin are în România aproximativ 3.300 de angajaţi, trei uzine, dintre care două la Zalău şi una la Floreşti, o reţea comercială şi un Centru de Excelenţă şi servicii partajate, care oferă servicii de suport pentru diferite entităţi Michelin din Europa. De asemenea, activităţile comerciale ale Grupului pentru 12 ţări din Europa Centrală şi de Sud sunt coordonate de la Bucureşti.

Uzina Michelin Zalău Cord, construită în perioada 2003 - 2004 ca o investiţie greenfield, furnizează cord metalic, una dintre cele mai importante componente ale carcasei anvelopei. În prezent, în fabrica de la Zalău lucrează 350 de angajaţi, precizeaza agerpres.