Desigur, calculatoarele cu Windows XP pot functionat si în continuare cu acest sistem de operare, dar nu vor mai beneficia de actualizarea sistemelor de securitate oferita pana acum de Microsoft. Altfel spus, ele vor deveni mai vulnerabile în faţa atacurilor hackerilor şi a viruşilor informatici.

În China, circa 90% din programele de calculator sunt piratate, iar majoritatea utilizatorilor nu şi-au actualizat sistemele de operare în cei aproape 13 ani de “viata” ai Windows XP. În plus, conform unui sondaj publicat miercuri de South China Morning Post, numai un sfert dintre chinezii care folosesc în prezent Windows XP vor instala alte sisteme de operare recomandate, precum Windows 8 şi 8.1.

În aceste condiţii, avertizeaza publicaţia specializată ComputerWorld, numărul foarte mare de calculatoare din China ce nu mai beneficiază de suport tehnic actualizat reprezintă o ameninţare pentru întreaga reţea de internet la nivel global, întrucât prin intermediul lor se pot răspândi cu uşurinţă viruşi informatici şi programe malware.