„Astăzi urăm bun venit diviziei Nokia Devices and Services în familia noastră. Capabilitățile și activele din zona de mobilitate pe care această tranzacție le aduce vor avansa transformarea noastră. Împreună cu partenerii noștri, rămânem concentrați pe accelerarea inovațiilor în această lume bazată pe mobilitate și cloud”, a declarat Satya Nadella, CEO, Microsoft.

Stephen Elop, fost Președinte și CEO Nokia, va raporta către Satya Nadella din rolul de Vicepreședinte Executiv al Microsoft Devices Group, din care va conduce un business extins de device-uri ce include smartphone-urile și tabletele Lumia, telefoanele mobile Nokia, Xbox, Surface și Perceptive Pixel (PPI), precum și accesorii pentru aceste produse.

"Microsoft urează bun venit personalului Nokia Devices and Services, cu o experiență bogată în industrie în peste 130 de locații din 50 de țări din lume, care includ unități de producție ce asigură design-ul, dezvoltarea, producția și comercializarea unui portofoliu semnificativ de device-uri smart, telefoane mobile și servicii inovatoare. Ca parte a tranzacției, Microsoft va onora garanțiile curente ale tuturor clienților pentru device-urile achiziționate", se arata in comunicatul oficial MIcrosoft Corp.

Windows Phone este ecosistemul cu cea mai rapidă creștere în piața de smartphone-uri, iar portofoliul de device-uri premiate continuă să se extindă. Conform IDC, în cel de-al patrulea trimestru al anului 2013 Windows Phone și-a întărit poziția între primele trei sisteme de operare pentru smartphone-uri și a fost platforma cu cea mai rapidă creștere în această categorie, cu un avans anual de 91% . Mai mult, cu divizia de telefoane mobile Nokia, Microsoft va adresa piața de device-uri mobile accesibile – o oportunitate de 50 de miliarde de dolari anual  – și va oferi prima experiență de mobilitate următorului miliard de utilizatori, în timp ce va expune serviciile Microsoft noilor clienți din întreaga lume.

Windows Phone continuă trend-ul puternic în România, unde este deja al doilea ecosistem din piață. Cu device-urile Lumia existente, precum și cu cele ce urmează să fie lansate, ne așteptăm să câștigăm în continuare cotă de piață în România.