Microsoft, producătorul sistemului de operare Windows, nu a precizat cât va dura schema de răscumpărare. Precedenta răscumpărare de acţiuni, tot în valoare de 40 miliarde de dolari, a fost anunţată în septembrie 2013 şi ar urma să fie finalizată până la sfârşitul anului.


Procesul este destinat susţinerii preţului acţiunilor companiei şi este sprijinit de investitori.

De asemenea, gigantul american a anunţat miercuri majorarea dividendelor trimestriale cu 8%, la 0,39 dolari pe acţiune.

În iunie, Microsoft a anunţat că a ajuns la un acord pentru preluarea reţelei de socializare pentru carieră LinkedIn cu 26,2 miliarde de dolari în numerar.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Internet, Microsoft, producătorul sistemului de operare Windows, a precizat că oferta sa de 196 de dolari pentru fiecare acţiune LinkedIn reprezintă o primă de 49,5% faţă de preţul înregistrat vineri seară de titlurile reţelei de socializare. Jeff Weiner va rămâne directorul general al LinkedIn şi va fi în subordinea lui Satya Nadella, CEO-ul Microsoft.

"LinkedIn a dezvoltat o afacere fantastică concentrată pe conectarea profesioniştilor din întreaga lume", a declarat şeful Microsoft, Satya Nadella, adăugând că obiectivul acestei achiziţii este crearea de sinergii în special cu Microsoft 365, sistemul de operare al Microsoft în domeniul cloud prin care grupul vrea să concureze cu Google.

Cele două companii au precizat că această tranzacţie, care a primit deja aprobarea fondatorului şi a acţionarului principal de la LinkedIn, Reid Hoffman, ar urma să se încheie până la finalul acestui an. Microsoft va emite noi obligaţiuni pentru a finanţa această tranzacţie care reprezintă cea mai mare achiziţie derulată vreodată de gigantul software.

Înfiinţată în 2003, LinkedIn are aproximativ 433 de milioane de utilizatori la nivel mondial, care pot reprezenta o potenţială conexiune pentru extinderea afacerii şi în alte regiuni.  www.agerpres.ro