Prin urmare, cele mai de incredere persoane au devenit reprezentantii "aripii dure" a puterii, mai exact conducatorii ministerelor apararii, de interne, precum si cei ai serviciilor speciale, precum Nikolai Patrusev, Aleksandr Bortnikov, Mihail Fradkov sau Serghei Soigu.

Solicitat sa comenteze aceste informatii, purtatorul de cuvant al presedintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat ca nu stie ca printre cei care formeaza anturajul lui Putin sa existe nemultumiri.

Cum a ajuns Bloomberg la aceasta concluzie? Tot de la o declaratie a lui Peskov. Zilele trecute, el a afirmat ca printre apropriatii lui Putin nu sunt oameni de afaceri. "Daca are Putin prieteni? Da, are. Daca aceasta prietenie are legatura cu mediul de afaceri? Nu, nu are", a spus Peskov, intr-un interviu acordat unui saptamanal rus. 

Pe de alta parte, doi vechi parteneri ai liderului de la Kremlin, consultati de Bloomberg sub acoperirarea anonimatului, au afirmat ca prabusirea rublei a sporit nemultumirea celor mai bogati aliati ai presedintelui, obligat, in aceste conditii, sa-i indeparteze.

Anterior, Putin avea in jurul sau zeci de oameni de incredere. Acum, nu i-au ramas decat responsabilii institutiilor de forta, care ii sustin pe separatisti, considera Bloomberg.

In numai cateva luni, miliardarii rusi care intra in clasamentul celor mai instariti oameni ai lumii, au pierdut, pe fondul sanctiunior instituite de Occident impotriva Rusiei dupa anexarea Crimeei de catre Moscova si a izbucnirii crizei din estul Ucrainei, aproape 61 de miliarde de dolari.