Grupul sustine ca, in prezent, castiga 11,50 de dolari pentru fiecare baril transformat in carburant. Cu 4,2 dolari mai mult decat in urma cu un an si cu aproape un dolar mai bine decat acum trei luni! O evolutie care a atras atentia companiei americane BlackRock, care a achizitionat 4,5 milioane de actiuni, majorandu-si, astfel, participatia la 1,35%.

India este considerata drept unul dintre principalii beneficiari ai scaderii preturilor la aur negru. Ritmul de crestere economica este aproape similar cu cel al Chinei, piata auto este in plina ascensiune (+9,8% in 2015, la 2 milioane de unitati), iar rafinariile lui Ambani functioneaza la capacitate maxima.

Reliance Industries a anuntat recent o crestere cu 39% a profiturilor sale din trimestrul al treilea al anului trecut, la 1 miliard de dolari: un record din ultimii opt ani. Activitatea de rafinare a acestui conglomerat, prezent, de asemenea, in petrochimie, textile, materiale plastice, a asigurat 66% din beneficii si 70% din venituri. Ambani intentioneaza sa-si indrepte privirea spre Iran, pentru a cumpara un petrol si mai ieftin.

Ambani ocupa locul 29 in clasamentul Bloomberg al celor mai bogati oameni ai lumii, cu 21,7 miliarde de dolari. El este proprietarul echipei de crichet din Mumbai si si-a construit o casa, Antilla, a carui valoare este estimata la nu mai putin de 400 milioane de dolari. O locuinta, mai precis in zgarie nori, care numara 27 de etaje locuibile, alte sase care adapostesc 168 de masini, trei platforme pentru aterizarea elicopterelor. Imobil care este deservit de 600 de angajati.