Pentru a-i determina pe alţi americani să le urmeze exemplu, soţii Dell au promis că în plus faţă de cei 18 milioane de dolari vor dona un dolar suplimentar pentru fiecare doi dolari colectaţi în weekendul de Ziua Muncii, care marchează sfârşitul verii în SUA. Fondatorul companiei Dell, Michael este originar din Houston, iar cartierul său natal, Meyerland, a fost acoperit de apele care au luat-o, parca, razna.

La randul ei, soţia lui, Susan, a povestit ca vacantele copilariei impreuna cu familia se derulau pe coasta texană, în oraşe amarnic lovite de uraganul Harvey, precum Corpus Christi şi Rockport. Potrivit revistei Forbes, Michael Dell ocupa locul 37 în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere de aproape 23 de miliarde de dolari.

În total, peste 41 de trilioane de litri de apă au căzut în statul Texas sub forma unor averse abundente, după ce uraganul Harvey a ajuns la ţărm, vinerea trecută.

In acelasi timp, după Beyoncé şi rapperul Drake, numeroase vedete şi-au anunţat intenţia de a scoate bani din conturi pentru victimele furtunii Harvey care a devastat o parte a statului american Texas. Sandra Bullock, eroina din filmul 'Gravity', care deţine proprietăţi atât în Austin (Texas) cât şi în New Orleans, a oferit un milion de dolari Crucii Roşii Americane

Leonardo DiCaprio a donat la rândul său 1 milion de dolari persoanelor afectate de inundaţiile catastrofale, suma oferită de fundaţia sa, Leonardo DiCaprio Foundation, reprezentând o donaţie inaugurală a fondului naţional special creat de organizaţia United Way Worldwide pentru a ajuta victimele furtunii catastrofale.

Khloe Kardashian a anunţat că familia va dona 500.000 de dolari Crucii Roşii şi Armatei Salvării. Surorile Kardashian se numără printre cei care au răspuns actorului de comedie Kevin Hart care şi-a invitat prietenii să-i urmeze exemplul anunţând o donaţie de 25.000 de dolari pentru Crucea Roşie. Apelul său a fost ascultat imediat de actorul Dwayne Johnson. 'The Rock' a donat 25.000 de dolari Crucii Roşii.

Cântăreţul R&B Chris Brown i-a transmis lui Hart că a donat 100.000 de dolari indicând vag că banii ar merge "către oameni", nu pentru Crucea Roşie. Artistul country Chris Young a anunţat, de asemenea, că a oferit 100.000 de dolari şi şi-a invitat fanii să facă donaţii.

Jennifer López şi iubitul său, Alex Rodríguez, fost jucător de baseball al echipei Yankees, vor dona 50.000 de dolari victimelor uraganului Harvey, retrogradat la nivel de depresiune tropicală, alăturându-se astfel listei celebrităţilor care şi-au oferit ajutorul sinistraţilor din statul Texas. Cuplul a postat un video pe Instagram în care declară că inimile lor sunt "frânte" pentru toate familiile evacuate din calea puternicului uragan şi că este "devastator" să vezi fotografiile copiilor.

Jucătorul de baschet Chris Paul a donat 50.000 de dolari prin pagina de internet deschisă de baschetbalistul J.J.Watts, care luni strânsese deja peste 500.000 de dolari. Jucătorul de fotbal american J. J. Watt, care evoluează la echipa Houston Texans, a lansat un apel la donaţii online, mesajul său având un succes imediat. După ce a ajuns rapid la nivelul stabilit iniţial de 500.000 de dolari, el a ridicat apoi ştacheta de mai multe ori. Miercuri, în urma apelului său, fuseseră donate 6 milioane de dolari, obiectivul fiind acum stabilit la 10 milioane, scrie agerpres.