Milionarii sauditi ca fondurile lor financiare ar ptuea fi blocate. Ingrijorare care a sporit dupa ce, potrivit Bloomberg, Banca centrala a Arabiei Saudite a ordonat institutiilor din subordine sa inghete conturile a zeci de persoane fizice. Se crede că sumele aflate în joc sunt colosale, avand in vedere ca, de-a lungul anilor, corupţia ar fi privat statul de venituri in valoare de 800 miliarde de dolari. Este posibil ca o mare parte din acesti bani sa fie plasati in străinătate, inclusiv în Elveţia şi Marea Britanie.

Oricum, la nici o saptamana de la declansarea "marii epurari", 208 de persoane au fost interogate. Dintre acestia, şapte au fost eliberate fără a fi inculpate. Potrivit ministeruiui informatiei de la Riad, amploarea potenţială a faptelor de corupţie dezvăluite este foarte mare, sumele deturnate prin diferite acte ilegale ridicandu-se la 100 de miliarde de dolari in decurs de zeci de ani.

Printre primele personalitati retinute se numara si celebrul miliardar Al-Walid ben Talal, alaturi de miniştri si oameni de afaceri. Autorităţile au îngheţat conturile bancare ale suspecţilor şi au atenţionat că orice activ ce va fi legat de afaceri de corupţie va fi confiscat în favoarea statului. Toti vor fi judecati de un tribunal. In acest context, regele Salman a numit sau promovat în post 56 de judecători.