Subliniind că nu există "niciun risc" pentru populaţie, baza aeriană de la Osan a precizat că alarma a fost dată când s-a descoperit că bacili utilizaţi în timpul unui exerciţiu de antrenament ar fi fost probabil activi.

"Este posibili ca douăzeci şi doi de militari sa fi fost expuşi în timpul acestui antrenament", a adaugat baza într-un comunicat. Cu toate acestea, niciunul dintre aceşti soldaţi nu prezintă simptome de contaminare.

Eşantionul respectiv a fost folosit "într-un mediu de laborator" într-o instalaţie autonomă a bazei militare. "Echipe specializate în materiale periculoase au izolat instalaţia, au decontaminat-o... şi distrus bacilii", adaugă textul.

Anterior, Pentagonul anunţase că un laborator militar american a expediat bacili de antrax - care au fost iradiaţi pentru a fi neutralizaţi - mai multor laboratoare în cadrul unui program de cercetare.

Baza aeriană de la Osan, situată la 105 km sud de Seul, este una dintre multele baze ale celor 28.500 de militari americani desfăşuraţi în permanenţă în Coreea de Sud, mentioneaza agerpres.