Staţiunea franceză Tignes a găzduit un spectaculos eveniment MINI, în care turiştii prezenţi au fost invitaţi să asiste la o demonstraţie de backflip – prima de acest fel din lume, realizată cu o maşină. La bordul ei, un pasionat de sporturi extreme, schior de freestyle şi pilot de raliuri: Guerlain Chicherit. Pentru a realiza în premieră acest gen de manevră, Chicherit a utilizat o rampă specială, apoi pilotul a aterizat pe un strat gros de zăpadă proaspătă.

Săritura poate fi văzută integral aici

www.youtube.com/mini sau direct aici http://youtu.be/Ry-ofJHatGs.

Manevra reuşită de francez reprezintă un nou moment de referinţă în spectaculoasa lui carieră. La 34 de ani, Chicherit este de patru ori campion mondial la schi freestyle şi de două ori campion al Franţei, la raliuri. Francezul este şi un veteran al echipei X-raid (cea care, în ianuarie 2013, a triumfat, pentru al doilea an la rând, în Raliul Dakar, cu MINI ALL4 Racing).

În 2011, Chicherit s-a aflat în scaunul pilotului atunci când MINI ALL4 Racing a avut prima apariţie în America de Sud, la cel mai dur raliu din lume.

Evenimentul MINI Backflip de la Tignes i-a oferit lui Chicherit şansa de a reuni toate faţetele pasiunii sale pentru sporturi extreme.

Tignes este una dintre cele mai cunoscute staţiuni de sporturi de iarnă din Franţa şi a reprezentat locul unde s-au desfăşurat întrecerile de schi freestyle din cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă, din 1992.

În trecut şi alţi piloţi au încercat realizarea unui backflip. Dar Chicherit a devenit acum primul care a reuşit manevra "fără asistenţă" , adică fără ajutorul unei rampe speciale, cu elemente mobile, prin care să se amplifice mişcarea de rotaţie a maşinii. Pentru decolare, Chicherit a utilizat o rampă fixă, care are acelaşi design precum "quarterpipe" de pe traseul de freestyle.