"Nu putem comenta o tranzacţie privată, însă este clar că piaţa energiei din România este puternică şi atractivă, iar intrarea marilor fonduri în acest sector înainte de orice alte sectoare este o dovadă de încredere în politicile din sector şi în parcursul României, în general', este poziţia Ministerului Energiei, scrie agerpres.

E.ON a încheiat un acord cu Allianz Capital Partners (ACP) pentru vânzarea a 30% din acţiunile E.ON Distribuţie România, a anunţat vineri compania. Finalizarea tranzacţiei este estimată pentru sfârşitul lui decembrie 2016/ianuarie 2017.

Astfel, Allianz Capital Partners devine acţionar la E.ON Distribuţie România după ce Fondul Proprietatea a ieşit din acţionariatul companiei de distribuţie în luna iunie a acestui an, acţiunile deţinute de acesta fiind răscumpărate de E.ON România.

"Ulterior, am iniţiat procesul de a găsi un nou partener cu care astăzi am încheiat un acord. În urma acestei tranzacţii, E.ON România va deţine 56,49% din acţiunile E.ON Distribuţie România, ceea ce îi permite controlul şi astfel să îşi consolideze afacerea. Activitatea de distribuţie de gaze naturale şi electricitate este în centrul strategiei noului E.ON şi această tranzacţie nu schimbă acest lucru", precizează E.ON România.